Yaniv Nachum

Naast zijn loopbaan als musicus is Yaniv Nachum actief is op het gebied van muziekvakonderwijs en e-learning. Hij begon zijn muzikale ontwikkeling op de Israeli Jazz Academy, Rimon, en vervolgde zijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam en The Manhattan School of Music in New York. Hij trad op met verschillende orkesten in Nederland, maakte internationale toernees en werkte samen met wereldberoemde ensembles en musici.

Sinds 2003 is Yaniv als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn specialisatie is jazzimprovisatie en bigband- en ensembledirectie, maar hij geeft ook muziektheorie, compositie en improvisatie aan zowel individuele studenten als ensembles op de jazzafdeling van het CvA. Daarnaast is Yaviv werkzaam als onderzoekscoördinator bij het lectoraat Muziek van het CvA, waar hij actief bijdraagt aan kennnisontwikkeling op zijn vakgebied.

Als specialist in e-learning en onderwijsontwikkeling heeft Yaniv hij een belangrijke rol gespeeld bij het vormgeven van CvA Online, het online onderwijsplatform van het Conservatorium van Amsterdam. Hij is verantwoordelijk voor een breed scala aan aspecten van digitaal onderwijs, zoals vormgeving van het studieprogramma, het maken van digitale lessen, contentbeheer en ontwikkeling van het platform. Zijn doel is het scheppen van een effectieve digitale leeromgeving voor zowel studenten als docenten.
Ook heeft Yaniv vanuit zijn betrokkenheid bij het moderniseren van het onderwijs een sleutelrol gespeeld in de ontwikkeling van AEMA Hybrid, het hybride onderwijsprogramma in elektronische muziek van het CvA.

Website Yaniv Nachum

Zie ook Yaniv Nachums online cursus op CvA Online

Delen