Reinier Baas

Reinier Baas neemt een prominente plaats in in de Europese jazzscene. Als solist heeft hij opgetreden met het Metropole Orkest, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het New Rotterdam Jazz Orchestra. Als sideman heeft hij samengewerkt met Gregory Porter, Dave Douglas, Hans Teeuwen en  Han Bennink. Hij was Artist In Residence op het Südtirol Jazzfestival 2017, en in 2018 kreeg hij carte blanche van het Concertgebouw in Amsterdam, wat resulteerde in de première van String Quartet #1. Hij kreeg compositieopdrachten van het North Sea Jazz Festival, het November Music Festival en Pynarello.

Reiniers tweede album, Mostly Improvised Instrumental Indie Music, werd in 2013 bekroond met de prestigieuze Edison. In 2016 bracht hij zijn vierde studioalbum uit, Reinier Baas vs. Princess Discombobulatrix, een 'grotendeels instrumentale opera'. Deze samenwerking met illustrator Typex en een lineup van vijftien prominente improvisatoren en klassieke musici werd lovend ontvangen en leverde Reinier in 2017 een tweede Edison op.

Momenteel is Reinier Baas lid van Benjamin Hermans nieuwe punkband Bughouse. Een duo-album met collega-docent Ben van Gelder is in voorbereiding, en hun samenwerking met het met vele Grammy's bekroonde Metropole Orkest, getiteld Smash Hits, verschijnt in oktober 2018.
Reinier werkt aan een serie educatieve video's en een compositiemethode met de titel Book of Baas

Delen