Michelle Mallinger

Sopraan Michelle Mallinger behaalde haar bachelordiploma in Vocal Performance aan de San José State University (VS) in 1998. Daarna studeerde zij aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar ze bachelordiploma’s in koordirectie (2003) en solozang (2005) behaalde. In 2006 ontving ze haar post-graduate-diploma van de Operastudio Vlaanderen in Gent, België. Ze was finalist op het Concours International de Chant Baroque de Chimay 2004 en semi-finalist op het Brunnenthaler Concours voor Oude Muziek 2007 in Oostenrijk en het Spazio Musica-concours in Orvieto (2008).

Als operazangeres heeft Michelle rollen gezongen in Purcells Dido and Aeneas, Monteverdi's Orfeo, John Blows Venus and Adonis en Berlioz' Béatrice et Bénédict. Ook zong ze bij de Hamburger Kammeroper de titelrol in hun productie van La Cenerentola, de titelrol uit Rusalka bij de Westerpark Opera o.l.v. Tjalling Wijnstra en de titelrol uit Die verkaufte Braut van Smetana met Opera Noord-Holland Noord. Tussen 2010 en 2016 was Michelle soliste bij de Haarlemse Opera waar ze aan drie producties heeft meegewerkt. Ook was ze soliste in de Matthäus Passion van  J.S. Bach. In 2010 maakt Michelle haar solodebuut in het Concertgebouw met muziek van Erik Lotichius, en haar ensembledebuut bij De Nederlandse Opera in de productie A Dog’s Heart.
Daarnaast heeft Michelle een vast liedduo met pianist Jorrit van den Ham en een liedtrio met tenor Joost van Velzen en pianist Charlie Bo Meijering. Samen met Charlie en regisseur Hans Nieuwenhuis voerde ze in 2016 Poulencs La voix humaine uit.

Michelle Mallinger is zangdocent aan het Muziekinstituut van de St. Bavo Koorschool in Haarlem, dirigeert het vrouwenkoor Baba Jaga en geeft privé-zangles.

Delen