Marc Scholten

Marc Scholten studeerde zowel jazz- als klassiek saxofoon aan het Utrechts Conservatorium. Hij studeerde bij Ed Bogaard, André Hemmers en Iwan Roth; zijn jazzstudie volgde hij bij Piet Noordijk en Albert Beltman.

Gedurende zijn laatste studiejaren viel Marc al regelmatig in bij een groot aantal groepen en orkesten zoals de Skymasters, Dutch Jazz Orchestra, Metropole Orkest, Ebony Band, Noord-Hollands Philharmonisch Orkest en het Timeless Orchestra. Sinds 1991 maakt hij vast deel uit van het Metropole Orkest, momenteel als eerste altsaxofonist. Als lid van het Metropole Orkest speelde hij met artiesten als Herbie Hancock, Pat Metheny, the Brecker Brothers, Bob Mintzer, Mike Stern, Kenny Barron, Kenny Werner, Elvis Costello, Gino Vannelli, Ray Brown, Bob Malach, the Yellow Jackets, Bob Brookmeyer en Joe Cocker. In 2001 speelde Marc op uitnodiging van de NPS leadalto in het EBU Jazz Orchestra in Istanbul.

Ook in kleinere groepen is Marc actief. Hij was medeoprichter van het Koh-I-Noor Saxofoonkwartet (1985) en Oostenwind (1992) en startte in 2005 zijn eigen groep The Blindfold Test, waarmee hij zijn eigen composities uitvoert. In 2006 kreeg zijn compositie Before the Jump een finaleplaats tijdens de International Songwriting Competition (ISC 2006) wat resulteerde in een honorable mention’’.

Naast deze activiteiten is Marc ook een veelgevraagd studiomuzikant op alle saxen, klarinet en fluit. Hij speelde onder andere mee op de RTL 4 tv-leaders, RTL 8, Cultura, The Bachelor, Pulse, Tweekamp en Viertakt. Sinds 1993 is Marc als docent verbonden aan het Conservatorium van Utrecht en sinds 2014 aan het Conservatorium van Amsterdam.

Delen