Maarten van der Grinten

Maarten van der Grinten staat bekend als een veelzijdige gitarist, maar ook als een getalenteerde componist en arrangeur. Hij is hoofdvakdocent en coördinator van de gitaarvakgroep aan de jazzfadeling van het Conservatorium van Amsterdam.

Maarten van der Grinten trad op en maakte opnamen met tal van Nederlandse jazzmusici, onder wie Wim Overgaauw, Ack van Rooyen, Benjamin Herman, John Engels en Jesse van Ruller, en buitenlandse grootheden als Clark Terry en Toots Thielemans. Daarnaast speelde hij in een aantal grote ensembles, zoals de WDR-Bigband, het Metropole Orkest, het Willem Breuker Kollektief en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Maarten van der Grinten heeft over de hele wereld opgetreden. Hij speelt met de top van binnen- en buitenlandse jazzvocalisten, zoals Greetje Kauffeld, Laura Fygi, Mathilde Santing, Francien van Tuinen, Fay Claassen, Rima Khcheich en Cristina Branco. Zijn composities worden regelmatig uitgevoerd door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Hij schreef ook voor het Mondriaan String Quartet met DIG d'DIZ en in 2010 maakte hij arrangementen voor het Metropole Orkest met Chaka Khan as solist.

Delen