Maarten Hogenhuis

Saxofonist Maarten Hogenhuis (1986) is lid van de opwindende powerjazzgroup BRUUT!, The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble (onder leiding van Reinier Baas), de band met twee drummers Krupa & The Genes. Daarnaast leidt hij zijn eigen kwartet en trio. Ook is hij een veelgevraagd sideman, wat resulteerde in samenwerkingen met artiesten als Pete Philly & Perquisite, The Four Tops, The Temptations, New Cool Collective Bigband, Caro Emerald, Ben van Gelder, Benjamin Herman, Jesse van Ruller, Joris Roelofs, Anton Goudsmit.

In 2012 bereikte hij met zijn Maarten Hogenhuis Quartet de finale van de Dutch Jazz Competition, waar hij de prijs voor beste solist in de wacht sleepte. Ind atzelfde jaar werd BRUUT! tweemaal genomineerd voor een Radio 6 Soul & Jazz Award, in de categorieën Best Live Act’ en ‘Best Talent’ en werden ze uitgenodigd om op te treden op het North Sea Jazz Festival, het Tokyo Jazz Festival (Japan), het Standard Bank National Jazz Festival Grahamstown (Zuid-Afrika), Jazz a Ouaga (Burkina Faso) en Bielska Zadymka Jazzowa (Polen).

In 2013 won Maarten met zijn Maarten Hogenhuis Trio  de prestigieuze Keep an Eye International Jazz Award (‘Best Soloist’ en ‘Best Band’) en in 2014 ontving hij de Laren Singer Jazz Award. Zijn debuutalbum ‘4/3’ werd met lof ontvangen.

Delen