Loes Rusch

Dr. Loes Rusch is docent klassieke muziekgeschiedenis aan de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Ook is ze onderzoekscoördinator aan zowel de klassieke als de jazzafdeling en mede-ontwikkelaar van het bacheloronderzoeksprogramma aan de jazzafdeling.

Rusch studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en baritonsaxofoon bij Ferdinand Povel en Jasper Blom aan de jazzafdeling van het CvA. In 2016 promoveerde ze aan de UvA op een cultuurhistorisch onderzoek naar jazz en geïmproviseerde muziek in Nederland. Ze was als onderzoeker betrokken bij grootschalige Europese onderzoeksprojecten naar muziek en identiteit (Rhythm Changes) en muziekfestivals en cultureel erfgoed (CHIME). Voor dit project werkte ze twee jaar als postdoctoraal onderzoeker aan Birmingham City University (UK).

Als gastspreker wordt Rusch regelmatig uitgenodigd om te spreken over muziek-gerelateerde onderwerpen, zoals cultureel erfgoed, diversiteit in de kunsten, Nederlandse jazz en geïmproviseerde muziek en de rol van vrouwen in jazz. Rusch is ook als docent verbonden aan de Universiteit Utrecht en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze is bestuurslid van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Nederlands Jazzarchief en lid van de adviesredactie van Forum+ en Jazzforschung/ Research Research. Daarnaast is ze werkzaam als programmeur bij het klassieke-muziekfestival Wonderfeel.

Delen