Laurens de Man

Laurens de Man (1993) is actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Hij studeerde piano en orgel aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zijn masterdiploma orgel cum laude behaalde en zijn masterdiploma piano met het predicaat ‘uitmuntend’. Ook zijn studie bij Leo van Doeselaar aan de Universität der Künste in Berlijn rondde hij af met de hoogste cijfers.

Laurens heeft vele prijzen gewonnen, waaronder de eerste prijs op het Govert van Wijn Orgelconcours in Maassluis (2016), de eerste prijs, de publieksprijs en de Jan Welmersprijs op de International Martini Organ Competition in Groningen (2017) en de eerste prijs op het Silbermann-Orgelwettbewerb in Freiberg in 2019. Met die laatste prijs mag hij zich ‘Young ECHO-Organist of the Year 2020’ noemen, wat resulteert in concertuitnodigingen door heel Europa.

Het oeuvre van J.S. Bach speelt een bijzondere rol in Laurens’ activiteiten. Hij vertolkte Bachs Goldbergvariaties en speelde verschillende andere Bachprogramma’s, onder andere in het Orgelpark in Amsterdam. In november 2017 bracht hij een cd uit met klavierwerken van Bach. In de Bachkliniek, een initiatief van theatermaakster Jacqueline Hamelink (Sounding Bodies), speelde hij in augustus 2019 Bachs muziek in bijzondere één-op-één-concerten.

Sinds 2012 is hij pianist van het Chimaera Trio, dat veelvuldig optreedt en prijzen won bij de Storioni Ensemblewedstrijd in ’s-Hertogenbosch en het Tristan Keuris Kamermuziekconcours in Amersfoort. Voor dit trio arrangeert Laurens ook regelmatig muziek, van Pachelbel tot Mahler. In 2012 werd Laurens ook benoemd tot hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht. 

Website Laurens de Man

Delen