Humphrey Campbell

De carrière van vocalist, producer, componist en arrangeur Humphrey Campbell (Moengo, Suriname, 1958) begint als hij in 1973 het NAKS Scholierensongfestival wint, dat hem een platencontract oplevert en een plaats als vaste zanger bij Oscar Harris & the Twinkle Stars. Met dat poporkest toert hij door Europa en Zuid-Amerika. Van 1975 tot 1978 scoort hij met verschillende singles.

In 1982 start hij zijn opleiding aan het Hilversums Conservatorium, hoofdvak zang en bijvak piano, waar hij drie jaar later cum laude afstudeert. In 1984 vertolkt hij Seth Gaaikema’s vertaling van For Once In My Life, (Eens In Je Leven) in diens oudejaarsconference. Ook wordt hij vaste vocalist van het Dutch Jazz Orchestra. Daarnaast is hij te gast bij orkesten als The Sky Masters, het Metropole Orkest, het BRT Orkest, WDR Big Band, Köln Big Band en het VARA Dansorkest. In 1985 neemt hij samen met Karin Bloemen en Astrid März deel aan het Knokke Festival.

Van 1984 tot 1995 is hij docent aan het Hilversums Conservatorium. In die periode is hij als gastmusicus te horen op cd’s van Jerry van Rooyen, Rob de Nijs, Paul de Leeuw, Greetje Kauffeld, Rocq-e Harrell, Peter Koelewijn, Anita Meijer, Helmut Lotti, Ruth Jacott en Henk Westbroek. Ook speelt hij een van de hoofdrollen in de musical A Night At The Cotton Club en brengt hij zijn zelfgeproduceerde en merendeels zelfgeschreven album NO Questions uit.  In 1992 behaalt hij met zijn broers Ben en Carlo de negende plaats op het Eurovisie Songfestival met het lied Wijs Me De Weg.

Na 1994 legt hij zich ook steeds meer toe op produceren, componeren en arrangeren voor artiesten als Ruth Jacott, Paul de Leeuw, Henk Westbroek, Rob de Nijs, Judith en Timeless. Met zijn band CC Campbell, met zijn broers Carlo en Charles, staat hij regelmatig in de schijnwerpers en hij is ook actief als componist, arrangeur en producer voor de band. In 2010 maakt hij een jazztheatertoer met Toon Roos, Karel Boehlee, Hein van de Geyn en Joost van Schaik.

Delen