George Dumitriu

De Roemeense gitarist, violist en componist behaalde onlangs zijn masterdiploma jazzgitaar en elektronica aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij  studeerde bij Jesse van Ruller, Maarten van der Grinten, Martijn van Iterson, Jorrit Tamminga en Jos Zwaanenburg. Daarvoor, in 2010, behaalde hij zijn bachelordiploma aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In 2009 studeerde ook een semester aan  Long Island University, New York, waar hij  studeerde bij grote musici als Adam Rogers, Ben Monder, Mike Moreno en David Gilmore. Hij richt zich voornamelijk op geïmproviseerde en elektronische muziek.

In 2007 trad George toe tot de European Jazz Academy Big-Band o.l.v. Peter Herbolzheimer, waarmee hij optrad in Europe and Oekraíne en gasten begeleidde als Benny Golson, Herb Geller, Heinz von Hermann en John Ruocco. Hij leidt zijn eigen trio, DUMItRIO, en is mede-oprichter van Kaja Draksler Acropolis Quintet, waarvoor hij de composities en elektronica verzorgt. Ook vormt hij een duo met de Turkse zangeres Sanem Kalfa, winnares van de Montreaux Jazz Competition 2010. Van 2006-2009 was hij mede-bandleider van Re-Bop Unit, waarmee hij een opname maakte met Dick Oatts, lead-altsaxofonist van het Thad Jones-Mel Lewis Orchestra.

In 2010 werd hij uitgekozen om - met drie andere componisten - te werken met het beroemde Brussels Jazz Orchestra en een concert te geven in de Flagey Hall.
Hij is lid van de I/O Foundation, die als doel heeft innovatieve, interdisciplinaire performances te creëren met behulp van geavanceerde technologie.

Delen