Erik Veldkamp

Erik Veldkamp studeerde jazz- en leadtrompet en arrangeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Al tijdens zijn studie trad hij op met het Metropole Orkest, de Skymasters, het Dutch Jazz Orchestra, het Glenn Miller Orchestra en diverse popbands.

Erik heeft gespeeld en opnamen gemaakt met bigbands en ensembles als de WDR Big Band, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw NDR Big Band, King of Swing Orchestra, Brussels  Jazz Orchestra, Big Band Bremen, Sunday Night Orchestra, HR-Bigband, Holland Big Band, Summit Jazz Orchestra, Ten of the Best, Rhine Phillis Orchestra en Philharmonie Zuidnederland.
Hij was meer dan twintig jaar lead-trompettist bij het Glenn Miller Orchestra, waarmee hij door heel Europa toerde en in vele bekende concertzalen optrad. Onder de hoogtepunten in zijn carrière zijn een toernee door Japan en China met Ten of the Best en het Jazzorchestra of the Concertgebouw, en een toernee met de Dutch Jazz Orchestra in de Verenigde Staten. 
Sinds 2019 is hij vast lid van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en in 2021 werd hij lid van de Cubop City Big Band.

Erik heeft samengewerkt met grootheden als Bill Holman, Herbie Hancock, John Clayton, Paul Anka, The Temptations, The Four Tops, Toots Thielemans, Bob Mintzer, John Scofield, Steve Vai, Bob Malach, Vince Mendoza, Ack en Jerry van Rooijen, Rob Pronk, Lee Konitz, Jens Winther, Bill Dobbins, Ornette Coleman, Warren Vache, Jeff Hamilton, Allen Vizzutti, The Pointer Sisters en Kiki Dee. Ook trad hij op in concerten en tv-shows met beroemde Nederlandse musici als Ruth Jacott, Lee Towers, Paul de Leeuw, Trijntje Oosterhuis, Greetje Kauffeld, Rita Rijs en Bløf.

Erik heeft gecomponeerd en gearrangeerd voor verschillende orkesten en schreef meer dan tweehonderd boeken voor trompet, trombone, hoorn en tuba. Sinds 2019 is hij als docent trompettechniek verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Website Erik Veldkamp

Delen