Dirk Keijzer

Dirk Keijzer studeerde in 1985 af aan het Conservatorium van Amsterdam met hoofdvak Componeren/Arrangeren Jazz. Als arrangeur heeft hij duizenden stukken geschreven voor radio, tv, en cd’s in de genres cabaret, pop, musical en jazz. Hij arrangeerde voor onder anderen Cor Bakker, Tonny Eyk, Ruud Mulder, Lee Towers, Edwin Schimscheimer, Harry van Hoof, het Metropole Orkest, Maurice Luttikhuis, de kapel van de Koninklijke Luchtmacht, de brassband van het Leger des Heils, de Marinierskapel en talloze amateurorkesten en -koren.

Ook componeerde hij voor Cor Bakker en Tonny Eyk. Tal van programmaleaders en underscores zijn van zijn hand. Samen met Cor Bakker componeerde hij Willeke Alberti’s Zomaar een dag, dat tweede werd op het nationale songfestival in 1993. Andere compositiebijdragen waren o.a. voor Frank Wentink’s Dinnershows, uitgevoerd in Studio 21 te Hilversum. Voor de Holiday on Ice-show Romanza componeerde hij zes stukken voor klassiek symfonieorkest. In 2000 componeerde hij een compleet leaderpakket voor de TROS, uitgevoerd door het Metropole Orkest. Ook bracht hij een eigen solo-cd uit.

Dirk is sinds 1981 verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam, eerst als docent solfège en algemene muziekleer, later als docent arrangeren en harmonie aan de piano.

Website Dirk Keijzer

Delen