David Linx

David Linx (1965) is een Belgische jazz- en chansonzanger, componist en tekstschrijver. Hij studeerde percussie en was drie jaar de drummer van de Amerikaanse jazzzanger Mark Murphy, wat hem motiveerde om zelf te gaan zingen.  In 1996 nam hij met een grote groep muzikanten, waaronder Pierre Van Dormael en Slide Hampton, een plaat op met de Amerikaanse schrijver en activist James Baldwin, die hierop gedichten voorleest.

Met pianist Diederik Wissels nam David Linx door de jaren heen verschillende duoplaten op. Daarnaast heeft hij opnamen gemaakt met onder meer Toots Thielemans, het kwartet van gitarist Tam De Villiers, het kwartet van pianist Ivan Paduart (naast Fay Claassen) en het Brussels Jazz Orchestra.

Naast zijn werk in de jazz is David ook actief in het Franse chanson. Hij nam een plaat met chansons op en werkte samen met zangeres Maurane. Daarnaast componeert hij muziek voor film en danstheater. In 2005 kreeg hij van de Académie du Jazz in Parijs de Prix Bobby Jaspar.

Sinds 1993 doceert David Linx jazz-zang aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Hij is vaste gastdocent aan het Conservatorium van Amsterdam

Delen