Bodhi Sykora

Bodhi Sykora groeide op in Indonesië als dochter van een Tsjechische vader en Nederlandse moeder en kwam zo al vroeg in aanraking met muziek uit vele culturen. Ze studeerde jazz-zang aan het Hilversums Conservatorium waar ze via Josee Koning kennismaakte met de Braziliaanse muziek. Ook behaalde ze haar doctoraal Onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht.

Sinds 1991 is Bodhi docent aan de jazz- en de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Ook als docent is ze thuis in diverse muzikale stijlen. Ze beschikt over een breed scala aan onderwijskundige vaardigheden; ze is onder meer gecertificeerd docent in EVTS (Estill Voice Training System) en volgt de nieuwste zangtechnieken op de voet. Op het CvA doceert ze onder andere zangmethodologie, onderwijskundige vakken,music management, is ze vocal coach aan de popafdeling en belegeidt ze stages en research van masterstudenten.

Bodhi heeft opgetreden met zeer uiteenlopende formaties: saxofonist Gijs Hendriks, de rock ’n roll-formatie Pink Pettycoat, haar eigen jazzkwintet en de door haar opgezette Braziliaanse band Brazilian Love Affair, het Dutch Palladium Orchestra en de vocal group Shooting Star. Ook toerde ze door Europa met de Amerikaanse jazz- en bluesband The Lost and Wandering Jazz and Blues Band from New York City en het Glenn Miller Orchestra.

Als achtergrondzangeres bij het Metropole Orkest werkte Bodhi mee aan het soloprogramma van Jasperina de Jong en de Eurovisie-radio-uitzending met Toots Thielemans, Georgie Fame, Greetje Kauffeld en anderen in Straatsburg. 

Momenteel is ze actief in haar latin-jazzgroep Carinhoso.

Website Bodhi Sykora

Website Carinhoso

Delen