Berend van den Berg

Berend van den Berg studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij begon zijn carriere bij het Jeff Reynolds Quintet en de Frank Grasso Big Band, waarin hij samenspeelde met John Clayton, Dee Daniels, Chet Baker en Toots Tielemans. Hij begeleidde Ann Burton, Denise Jannah, Astrid Seriese, Ellen Helmus, Joop Thonhauser en Lils Mackintosh. Als pianist in het Hans Braber Trio speelde hij met Phil Upchurch, Jon Eardley, Melbra Rai en Heinz Kretchmer. Op het North Sea Jazz Festival trad hij op met onder anderen Earl Coleman, Idris Mohammed, Walter Booker en zijn eigen band het N.J.Q.

Hij schreef liedjes voor een kindertheaterprogramma en was pianist in de muziektheaterproductie You’re the top over het leven van Cole Porter, met onder anderen Willem Nijholt en Gerrie van der Klei. Hij speelde in het Hein de Jong Quartet met als gasten Ferdinand Povel en John Engels. Met het Hans Mantel Trio maakte hij twee succesvolle toernees door India en in 2003 toerde hij door Indonesië met het Soesja Citroen Quartet. Ook werkte hij mee aan producties van  Mathilde Santing en speelde hij in haar jazzgroep The Tender Trap. Verder speelde hij met zijn trio en eigen band 'Het Octet', waarvoor hij muziek componeerde. Hij begeleidt vocalisten Mirjam van Dam, Simone Honijk en Anne Chris, met wie hij een toernee door India maakte.

Hij begeleidt sessies met René van Beeck en sinds 2013 speelt hij op het Jellyfish Festival op Schiermonnikoog met de gelijknamige band. Daarnaast is hij docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Delen