Bart Fermie

Bart Fermie begon zijn veelzijdige muzikale carrière met het oprichten van de Nederlandse latinband Small Talk. Hij studeerde Cubaanse en Braziliaanse percussie in New York, Havana en Amsterdam, maakte toernees, opnamen en trad op op tv met meer dan 120 artiesten en bands, met een repertoire van pop, Braziliaans, Cubaans, jazz, flamenco, Portugees, wereldmuziek, jazz-rock en latin-jazz.

Bart Fermie heeft meegewerkt aan cd- en tv-opnamen en trad op met internationale artiesten als Van Dyke Parks, Leonardo Amuedo & Antonio Serrano, Angelique Kidjo, Atongo Zimba, Babaa Maal, Ernest Ranglin, George Duke, Randy Crawford, Bobby Durham, Mory Kante, Richard Galliano, Horacio ‘El Negro’ Hernandez, Richie Flores, The Metropole Orchestra, The Brussels Jazz Orchestra, The Danish Radio Orchestra, Maria Schneider, Ivan Lins, Toots Thielemans, Frank McComb, Gino Vannelli, Branford Marsalis en Deborah Brown. Hij speelde percussie op Ivan Lins CD ‘Intimate’, die in 2010 werd uitgebracht, met gasten als Till Broenner, Jane Monheit en Trijntje Oosterhuis.

Ook trad hij op met Nederlandse artiesten als Batida, Boi Akih, Denise Jannah, Cor, Bakker, Chris Hinze, Jan Akkerman, Astrid Seriese, Hennie Vrienten, Josee Koning, Francien van Tuinen, Jesse van Ruller, Michiel Borstlap, Yuri Honing, Toon Roos, Amina Figarova, Bert van den Brink, Tineke Postma, Ack van Rooyen en anderen. Met gitarist Peter Tiehuis en bassist Theo de Jong vormt hij het trio 3HandsClapping. Hij opgetreden in theaters en op festivals in Europa, Azië, De verenigde Staten en het Caribisch gebied.

Bart doceert percussie, onderwijskunde en ensembles aan het Conservatorium van Amsterdam en het Rotterdams Conservatorium. Als gastdocent heeft hij lesgegeven aan de conservatoria van Utrecht, Maastricht, Alkmaar, Enschede en Zwolle. Percussieworkshops gaf hij in Duitsland, Polen, Zwitserland, Oostenrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, België en de Antillen.

Delen