Renée Harp

Renée Harp studeerde, na haar universitaire studie Mediëvistiek/Arabisch, zang en opera aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Na voltooiing van haar opera-opleiding kreeg ze een beurs om enkele maanden verder te studeren aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen. Na enkele operaprojecten daar keerde ze terug naar Amsterdam. Ze trad op in tal van grotere en kleinere producties, maar de grootste vreugde ondervond ze in zelf geproduceerde kleinschalige muziektheaterprojecten, waar ze bovendien zelf de teksten voor schreef.

In de loop van de jaren werd ze steeds vaker gevraagd voor het maken van musicalprojecten met kinderen. Ze gaf vijf jaar lang zangles op de Musicalschool voor kinderen van het Muziekcentrum Zuid-Kennemerland, en verzorgde musicalprojecten op diverse scholen, zoals de Haarlemse Montessorischool, basisschool De Dapper in Amsterdam en het Bertrand Russell College in Krommenie. Samen met componisten Bert Bouquet en Heleen Verleur schreef ze een tiental musicals, waaronder Carry Snotter, Minnie Noes, Heksenketel en Lef! Ook gaf ze workshops aan diverse bedrijven en voor de educatieve afdelingen van de Nederlandse Opera en van het Koninklijk Concertgebouw, Stichting Kunst en Cultuur Gelderland, Kunst Centraal (Utrecht), Stichting Interart (Arnhem).

Sinds 2004 geeft ze les op het Conservatorium van Amsterdam: van 2004 tot 2014 gaf ze methodiek zang klassiek en momenteel geeft ze zangles aan studenten van de opleiding Docent Muziek van het Conservatorium van Amsterdam. ook maakt ze deel uit van het DOK-team ('De Ondernemende Kunstenaar') dat studenten coachtop weg naar de beroepspraktijk.

In de zomer van 2010 volgde Renée de levels 1 en 2 van EVT. Bij Alberto ter Doest volgde ze ook de dagcursus rockzang grunten. In 2013 nam ze deel aan het Einfuhrüngsseminar bij Gisela Rohmert in Lichtenberg over de Lichtenbergermethode. Ook volgde ze in dat jaar een workshop bij het Roy Hart Theatre en nodigde ze een masterdocent CVT uit voor een workshop aan de docenten van Zangschool Haarlem.

Delen