Jaco van den Dool

Jaco van den Dool studeerde docent muziek aan Codarts, haalde zijn master muziekwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 2018 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij schreef een proefschrift over de rol van het lichaam in muzikale leerprocessen. Tijdens zijn onderzoek heeft hij in 2012 de School of Performing Arts Kathmandu opgericht in Nepal. Daar geeft hij nog regelmatig (online) trainingen aan muziekdocenten.

In 2019 heeft hij als schoolleider de overstap naar het primair onderwijs gemaakt. In deze functie maakte hij onderwijsinstellingen toekomstbestendig en liet hij geen kans onbenut om kunsteducatie een vaste plek in het curriculum te geven. Zijn ervaring als lector blended learning en als onderzoeker zet hij in om samen met docenten onderzoek te doen naar de uitdagingen van het onderwijs. Als onderwijsinnovator geeft hij lezingen en trainingen over onderzoek als katalysator voor de ontwikkeling en verbetering van onderwijs.

Per 1 september 2022 is Jaco aan het Conservatorium van Amsterdam verbonden als studieleider van de opleiding Docent Muziek.

Delen