Hans van den Brand

Hans van den Brand studeerde schoolmuziek, piano en koordirectie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Hij bekwaamde zich in het muziektheatervak via masterclasses orkestdirectie bij M. Dondajewski (Staatsopera Poznan) en Lucas Vis. Arrangeren leerde hij onder meer bij Harrie van Hoof, Stephen Zegree, Michele Weir en Darmon Meader.

Als koordirigent heeft hij vele koren en vocal groups geleid. Met zijn Vocal Jazz Group Kluster verwierf hij bekendheid in binnen- en buitenland. Hij leidde onder meer het Zuid-Nederlands Kamerkoor in repertoire van de renaissance tot de 20e eeuw. Ook is hij oprichter van vocal group Fem’Muze, een kwintet dat zich richt op pop-, jazz en cabaretrepertoire in een originele setting, en was hij muzikaal leider van Be Sharp, een van de toonaangevende theatrale vocal groups in Nederland. In het seizoen 2008-2009 was hij musical director van de tot dan toe succesvolste musical in Nederland, Ciske de Rat, een productie van Stage Entertainment.

Met het door hem opgerichte Fontys Jazz Choir won hij in 2009 de tv-competitie Korenslag. Twee jaar lang mocht het Fontys Jazz Choir zich het beste koor van Nederland noemen. Ook was Hans artistiek directeur van vijf edities van het Internationaal Vocal Group Festival (Unisono) en bedenker van en dirigent-coach bij zeven edities van de Vocal Pop & Jazz Days.

Sinds 1992 is Hans supervisor van de MusiCompany (opleiding Docent Muziek) en het koor van de opleiding Muziektheater van het Fontys Conservatorium. Van 2006 tot 2011 was hij teamleider van de opleiding Docent Muziek. Tevens is hij een veelgevraagd jurylid, clinician en coach.  Van zijn hand zijn diverse publicaties, composities en arrangementen in binnen- en buitenland verschenen.

Delen