Bas Gaakeer

Bas Gaakeer is actief als docent, musicus, componist en arrangeur. Hij studeerde in 2011 af aan de Opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam en begon daar in hetzelfde jaar als docent. In 2011 begon hij ook zijn studie klassiek gitaar bij Lydia Kennedy. Hij en volgde ook lessen bij Lex Eisenhardt, Eric Vaarzon Morel (flamenco), Fred Jacobs (oude muziek), Thérèse de Goede (oude muziek) en masterclasses bij Judicaël Perroy en behaalde in 2015 bachelordiploma. Hij speelt in de band Ten-Hut, waarvoor hij ook componeert en arrangeert.

De afgelopen jaren heeft hij zich toegelegd op Instrumentaal Groepsonderwijs, hierover geeft hij activerende workshops in Nederland en België. Zo traint hij onder andere docententeams van schoolorkesten, jeugdorkesten en andere projecten die baat hebben bij didactiek over instrumentaal werken in groepsverband.

Sinds 2010 reist hij met zijn organisatie JebelMusic regelmatig naar Jordanië om muziek te maken met vluchtelingen. Hij stelt een team samen van Nederlandse musici en docenten en werkt met hen een aantal ochtenden in scholen in buitenwijken en vluchtelingenkampen in Jordanië. Daarbij worden zowel de kinderen als de (muziek-)docenten onderwezen en gecoacht. De projecten eindigen met een groots concert door de deelnemende kinderen in samenwerking met lokale en Nederlandse musici.

Delen