Rituelen

Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam o.l.v. Matthew Rowe, solisten Aidan Mikdad en Ramon van Engelenhoven, piano
Charles Ives - Decoration Day (tweede deel uit Symphony no. 5); Francis Poulenc - Concerto voor twee piano’s en orkest; Igor Stravinsky - Le sacre du printemps; Silvia Lanao, Bas van Yperen en Carlo Díaz  - Suite (2018, wereldpremière)

Rituelen lopen als een rode draad door dit concert van het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam o.l.v. Matthew Rowe, muzikaal leider van Het Nationale Ballet en chef-dirigent van Het Balletorkest. Op Decoration Day, tegenwoordig Memorial Day, worden in de Verenigde Staten ieder jaar de oorlogsslachtoffers herdacht. Stravinsky’s ballet Le sacre du printemps verklankt primitieve rituelen in het heidense Rusland die de komst van de lente vieren, waarna een meisje wordt uitgekozen als offer en zich dooddanst. Met zijn rauwe muziek wilde Stravinsky het mysterie en de enorme creatieve kracht van de Russische lente verklanken. Pianostudenten Aidan Mikdad en Ramon van Engelenhoven schitteren in Poulencs Concerto voor twee piano’s, waarvan het laatste deel geïnspireerd is op een negro spiritual. Drie compositiestudenten werpen tenslotte in een Suite hun eigen licht op het fenomeen ‘ritueel’.

vr 20 april
20.15 uur Muziekgebouw aan ’t IJ
Kaarten

za 21 april
21.00 uur Muziekcentrum Eindhoven
kort programma!
Kaarten

zo 22 april
15.00 uur Tivoli/Vredenburg Utrecht
Kaarten

Aidan Mikdad en Ramon van Engelenhoven repeteren Poulencs Concerto

Delen