Presentatie-concert Liedklas

maandag 17 juni 2019, 11:30 - 13:00 uur
Bernard Haitinkzaal, Conservatorium van Amsterdam

De Liedklas van het Conservatorium van Amsterdam bestaat al jaren en werd in het verleden geleid door o.a. Hans Broekman, Hein Meens, Marien van Nieukerken, Dido Keuning en Frans van Ruth.
De Liedklas heeft als doel Bachelorstudenten zang en piano in duoverband vertrouwd te maken met het Liedrepertoire in de meest brede zin, waarbij het gestalte geven aan de tekstuele en muzikale inhoud van het repertoire en historische en stilistische aspecten ervan centraal staan. De studenten worden gecoacht in het samenwerken als Liedduo, een aantal malen per jaar wordt er een Liedklasconcert georganiseerd om de studenten de gelegenheid te bieden zich te presenteren en het resultaat van het werk ten gehore te brengen.
O.l.v. docenten Pierre Mak en Jean-Baptiste Milon zullen ca. zes duo’s een licht, deels cabaretesk programma met werken uit de twintigste eeuw uitvoeren.
Docenten en studenten zien u graag op 17 juni!