Masterclass Richard Lester

zondag 26 mei 2019, 14:00 - 17:00 uur
Theaterzaal, Conservatorium van Amsterdam

Masterclass voor strijkkwartet door cellist Richaerd Lester

Tijdens deze gratis toegankelijke openbare masterclass zal Richard Lester werken met enkele kwartetten die in opleiding zijn bij de NSKA (Nederlandse Strijk Kwartet Academie)
repertoire wordt t.z.t. bekend gemaakt

De maandelijkse masterclassseries zijn een initiatief van de NSKA en het Conservatorium van Amsterdam binnen het partnerschap 'HBO Muziek'. De ongeveer tien masterclasses tijdens dit hele weekend zijn mede mogelijk dankzij ondersteuning vanuit de Gilles Hondius Foundation.

Richard Lester was voor het eerst bij de NSKA in maart 2019 en wij zijn verheugd hem nu weer te gast te hebben.

Als kamermusicus, solo-cellist, aanvoerder en docent betreedt Richard Lester doorlopend 's werelds grootste podia en festivals. Richard Lester studeerde aan het Royal College of Music in London bij Amaryllis Fleming and in Duitsland bij Johannes Goritzki. Hij was lid van het prijswinnende Florestan Trio, oprichter van het Domus Ensemble, lid van Hausmusik en het London Haydn Quartet. Evengoed thuis in de 'authentieke' en hedendaagse uitvoeringspraktijk, was Richard aanvoerder bij zowel het Orchestra of the Age of Enlightenment en sinds 1989 bij het Europees Kamerorkest. Daarnaast is hij een veelgevraagd gast-aanvoerder bij de diverse Londense symfonieorkesten.

Richard Lester maakte meer dan 40 opnames en won hiermee tweemaal een Gramophone Award in de categorie kamermuziek.