Masterclass Eberhard Feltz

zondag 12 mei 2019, 14:00 - 16:00 uur
Sweelinckzaal, Conservatorium van Amsterdam

Tijdens deze gratis toegankelijke openbare masterclass zal Eberhard Feltz werken met enkele strijkkwartetten die in opleiding zijn bij de NSKA (repertoire wordt t.z.t. bekend gemaakt).

De maandelijkse masterclassseries zijn een initiatief van de NSKA en het Conservatorium van Amsterdam binnen het partnerschap 'HBO Muziek'.

Eberhard Feltz werd geboren in Kaliningrad en studeerde viool in Berlijn en St. Petersburg. Hij schoof kansen als solist en kamermusicus terzijde ten faveure van een toegewijde carrière als pedagoog. Feltz is sinds 1963 verbonden aan de Hochschule für Musik 'Hanns Eisler' in Berlijn, van 1985 tot 2002 als professor Viool en Kamermuziek. Ook internationaal is hij een veelgevraagd docent. Feltz is mentor van talrijke solisten en kwartetten, waaronder het Vogler, Kuss, Faust, Rubens, Atrium, Calder en Ebène.

Sinds vele jaren is Feltz een graag geziene en gewaardeerde gast bij de NSKA. Hij verzorgt twee masterclass-series per studiejaar.