Masterclass Lukas Hagen

zondag 14 april 2019, 14:00 - 17:00 uur
Sweelinckzaal, Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151
1011 DL Amsterdam

Tijdens deze gratis toegankelijke openbare masterclass zal Lukas Hagen werken met enkele kwartetten die in opleiding zijn bij de NSKA (repertoire wordt t.z.t. bekend gemaakt). Lukas Hagen is voor het eerst te gast bij de NSKA.

Lukas Hagen studeerde aan het Mozarteum in Salzburg bij Gidon Kremer, Nikolaus Harnoncourt en Walter Levin. Hij is leider van het Chamber Orchestra of Europe, speelt in het Serapion Ensemble en soleerde tijdens de Salzburg Mozart Week en het Salzburg Festival. Als primarius van het Hagen Kwartet speelt Lukas op alle belangrijke podia ter wereld. Het kwartet won de competities van Portsmouth en Evian en staat onder exclusief contract bij Deutsche Grammophon. Lukas Hagen is professor aan het Mozarteum en internationaal docent en jurylid.

Delen