PianoFest 2019

zaterdag 21 december 2019, 09:30 - 19:30 uur
Bernard Haitinkzaal, Conservatorium van Amsterdam

Op 21 & 22 december 2019 organiseert Stichting PianoFest in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam de tweede editie van het pianofestival speciaal voor amateurpianisten. Het festival is bedoeld voor iedereen met een liefde voor het maken van en luisteren naar pianomuziek zonder daarin een vakopleiding te hebben gevolgd. Van beginner tot gevorderde, van jong tot oud, van klassieke of jazz muziekliefhebber tot de makers van eigen liedjes, iedereen is welkom.

Programma 21 december
09.30-18.30 uur
Voorronde PianoFest Concours
5-minutenoptredens

Bekendmaking halve finalisten PianoFest Concours

Amateurpianisten
Wil je een keer in de huid kruipen van een concertpianist(e)? Dan is dit je kans! Op zaterdag 21 en zondag 22 december kun je 5 minuten spelen op een prachtige Steinway concertvleugel op de grotere concertpodia van het Conservatorium van Amsterdam. Doe mee voor je plezier en voor het opdoen van podiumervaring of schrijf je in voor het concours. Dan word je beoordeeld door een vakjury en maak je kans geselecteerd te worden voor de finale. Ook de deelnemers die niet meedoen aan het concours krijgen een beoordeling door commissie van beroepspianisten.

Vakjury PianoFest Concours
De vakjury van het concours wordt voorgezeten door Yoram Ish-Hurwitz en bestaat verder uit Daria van den Berken, Tilmar Junius en Julien Libeer. De jury wordt in de halve finale uitgebreid met nog een lid: David Kuyken. Het festival is niet specifiek op één muziekcategorie gericht, maar geeft juist een podium aan de zogenaamde crossovers tussen klassiek en Jazz, meer hedendaagse muziek of zelfs eigen composities. Er wordt dit jaar ook een extra prijs uitgereikt voor beste eigen compositie!

Bezoekers en workshop-programma
Het festival is voor iedere muziekliefhebber, ook als je niet pianospeelt. Natuurlijk kun je komen luisteren naar de 5-minuten optredens, maar het festival heeft ook een uitgebreid en interactief randprogramma, waar je samen met concertpianisten kunt ontdekken wat je allemaal op een piano kunt doen. Zelfs zonder speelervaring kun je aanschuiven bij professionals die je helpen muziek te maken. Je kunt jouw favoriete muziekstuk spelen op een historisch instrument of samen met een professioneel pianist je favoriete quatre-mains spelen.

Kaartverkoop en inschrijving
Op 31 augustus gaat de kaartverkoop en inschrijving open via de website van PianoFest. Het bezoeken van het festival inclusief meedoen aan het randprogramma is gratis. Je hebt alleen een toegangsbewijs nodig!

Kaarten voor het slotconcert, inclusief een optreden van een verrassingspianist, kosten €20,00.
Voor deelnemers aan het concours en festival kost een kaartje €15,00.