Tuesday Big Band feat. Tineke Postma

dinsdag 15 oktober 2019, 19:00 - 20:30 uur
Amsterdam Blue Note, Conservatorium van Amsterdam

Tuesday Big Band o.l.v. Johan Plomp feat. Tineke Postma (saxofoon)

Dit concert is onderdeel van de Amsterdam Blue Note Jazz Nights

Over Tineke Postma
Saxofonist en componist Tineke Postma toert sinds 2003 internationaal als bandleider en als gast bij vele internationale bands. Ze bracht zes succesvolle albums uit als een leider. Haar nieuwe release staat gepland voor het najaar van 2019 en bestaat uit NYC-muzikanten Kris Davis, Ralph Alessi, Matt Brewer en Dan Weiss.

Tineke's meest recente album "Sonic Halo", is ook opgenomen met NYC-muzikanten waaronder Matt Mitchell, Linda Oh, Dan Weiss en saxofonist (en mentor) Greg Osby; de co-leider van deze groep. De groep trad op op locaties als North Sea Jazz, Bimhuis, Lantaren Venster, Leuven Jazz Festival en de Jazz Gallery in NYC.

Tineke ontving diverse onderscheidingen, zoals de Jazz Juan Revelations Award "(Juan les-Pins Jazz Festival 2009), een Edison National Category voor het Tineke Postma Quartet album" The Dawn of Light "en de prestigieuze Buma Boy Edgar Award (2015). The Downbeat Polls vermeldde Tineke als Rising Star in de categorie├źn sopraan en altsaxofoon. Tineke maakt ook deel uit van twee door Grammy bekroonde albums van Terri Lyne Carrington (Mosaic Project) en Dianne Reeves (Beautiful Life).

Tineke werkte als gast met prominente musici en groepen zoals Kenny Barron, Terri Lyne Carrington, Esperanza Spalding, Dianne Reeves, Geri Allen, Jimmy Cob en Kenny Barron, Nathalie Loriers, Tuti Puoane, het Metropole Orkest en Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Op 30 april 2012 trad Tineke op voor International Jazz Day in de Assembly Hall van de Verenigde Naties in New York met Wayne Shorter, Richard Bona, Vinnie Collaiuta en Zakir Hussain en in December 2018 speelde zij met Herbie Hancock, Esperanza Spalding en het Wayne Shorter Quartet tijdens de Kennedy Honors in Washington.

Huidige projecten onder leiding van Tineke zijn Sonic Halo, Bloom Trio (Marc van Roon; piano en Tristan Renfrow; drums) en Rise! (Kris Davis, piano, Ralph Alessi, trompet, Matt Brewer, bas en Dan Weiss, drums), het Tineke Postma Quartet (Marc van Roon; piano, Clemens van der Feen; bas, Tristan Renfrow; drums) en Tineke Postma / Reinier Baas; gitaar Duo.

Tineke studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en Manhatten School of Music (2002) en was van 2009-2013 resident in NYC. Ze maakt deel uit van de saxofoon faculteit van het Codarts Conservatorium Rotterdam en geeft improvisatieles aan het Conservatorium van Amsterdam.