Expression of Art Award

zondag 27 januari 2019, 11:30 - 12:30 uur
Conservatorium Hotel
Van Baerlestraat 27
1071 AN Amsterdam

Ian Cleaver Quartet 

Ian Cleaver - trumpet
Tommaso Perrazzo - piano
Steven Willem Zwanink - bass
Giacomo Camilletti - drums 

Ian Cleaver (1996) is a promising young jazz trumpeter born and raised in Amsterdam. He started improvising at a young age. Performing professionally since the age of 16, he performed with various small/big bands at venues including the Concertgebouw, BIMHUIS and at the North Sea Jazz Festival. In 2016 Cleaver won the prestigious Princess Christina Concours, which included a study trip to New York and a guest soloist appearance with the Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Ever since, he has shared the stage with the likes of Dick Oatts, Ben van Gelder, Anton Goudsmit, Jasper Blom, Benjamin Herman and more. With his newly formed quartet (that debuted in the Bimhuis last november) Cleaver will perform a mix of original compositions and unknown gems by a.o. Duke Ellington and Misha Mengelberg. 

 ‘In the hands of Cleaver the trumpet sounds what it was originally intended for: to shake up everybody. A great promise for the future!’ (Jazzenzo).  

In samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam organiseert het Conservatorium Hotel de komende maanden weer de Expression of Art Award. Vier bands van het Conservatorium van Amsterdam krijgen de kans om € 5000,- te winnen, te besteden aan hun verdere muzikale ontwikkeling.

Het Expression of Art Award-project bestaat uit een reeks van vijf concerten. De aftrap wordt op 27 januari gegeven door het Ian Cleaver Quartet (foto), gevolgd door het Stan van de Wetering Quartet op 24 februari, Forest Light op 31 maart en het Ben Fitzpatrick Quartet op 28 april. Tijdens de finale op 26 mei verkiest de jury, bestaande uit Edo Righini, adjunct-directeur en hoofd Jazz van het CvA; saxofonist Jasper Blom en gitarist Reinier Baas, een winnaar.

Alle concerten vinden plaats in de Symphony Room van het hotel en beginnen om 11.30 uur.

Delen