Score Collective o.l.v. Ed Spanjaard - Insecten

vrijdag 18 januari 2019, 20:15 - 22:00 uur
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam

Insecten

Score Collective o.l.v. Ed Spanjaard

Een concert met drie premières én Nederlandse muziek uit 1965-1980, een tijd waarin hier de veelbesproken en geroemde ensemblecultuur ontstond. In 1980 was Joël Bons samen met Score Collective-dirigent Ed Spanjaard oprichter van het Nieuw Ensemble, waarmee zij stevig voortbouwden aan de Nederlandse ensemblemuziek. Bons stond mede aan de wieg van Score Collective en schrijft speciaal voor dit concert een nieuw werk.

Kunsts Insecten is naamgever van dit programma. De diversiteit en nijverheid en soms de stekeligheid van deze klasse van geleedpotigen staat symbool voor de activiteit en productiviteit van het Nederlandse componistenvolk. Naast maar zelden te horen werk van Keuris klinken Loevendies prachtige Six Turkish Folk Songs. En ook splinternieuw werk van de jongste generatie componisten. 

Informatie en kaarten: www.muziekgebouw.nl

Programma:

Jos Kunst – Insecten
Pepijn Streng - On the Boulevard in Ghost Town
Theo Loevendie – Six Turkish Folk Poems, m.m.v. Viola Blache (mezzo sopraan)

Pauze

Tristan Keuris – Capriccio
Bas van Yperen – Dialoog, m.m.v. Janneke Stoute (sopraan)
Joël Bons – Mokum

 

 

 

Delen