Lunchconcert Klassiek

woensdag 18 april 2018, 12:30 - 13:00 uur
Sweelinckzaal, Conservatorium van Amsterdam

Vivianne Cheng (piano)

Vivianne Cheng is een van de jongste Steinway Artists van de wereld en trad al vele malen op in Europaen de Verenigde Staten. Zij werd in 1990 geboren in North Carolina en gaf daar op tienjarige leeftijd haareerste solorecital. Sindsdien speelde zij in Carnegie Hall, Steinway Hall, Symphony Hall, Musikverein,Lincoln Center, Kimmel Center for the Performing Arts, Festival Ljubljana, La Cité Internationale desArts, International Keyboard Institute and Festival, Verbier Festival Academy en het InternationalMusicians Seminar Prussia Cove. Tot eind 2017 geeft zij een aantal solorecitals in Nederland, Frankrijk enDuitsland. In Spanje zal zij soleren in Rachmaninovs Rapsodie op een Thema van Paganini met het OrquestraSinfónica de la Región de Murcia.

Vivianne won een indrukwekkende reeks internationale prijzen, o.a. op de Tureck International BachCompetition, de New York International Piano Competition, het Concurso Internacional de PianoCLamO, de Bartók-Kabalevsky-Prokoviev International Piano Competition, de Wideman InternationalPiano Competition, het Concours International de Piano de Lagny, de Philadelphia Orchestra's Albert M.Greenfield Concerto Competition en de eerste Arts Arena Curtis Institute of Music Award. Zij ontvingbeurzen en ondersteuning van het Jacques Vonk Fonds, de AHK Talent Group, het David H. SpringmannMemorial Fellowship, het Vladimir Piano Scholarship en het Frank Huntington Beebe Fund Grant.

Haar optredens zijn via televisie en radio uitgezonden door PBS, Y Arts 'On Stage at Curtis', The ClassicalNetwork (WWFM), Good Morning Television New Zealand en Vivianne was te horen in de enthousiastontvangen documentaires On a Personal Note (2010) en Die Martins-Passion (2004). Zij trad op inverschillende kamermuziek ensembles, o.a. met Ani Kavafian, Ida Kavafian en Efe Baltacigil en studeerdebij Frans Helmerson, Gary Hoffman, Pamela Frank, Gábor Takács-Nagy, Aaron Rosand en ThomasRiebl. Zij gaf de eerste uitvoering van een aantal nieuwe composities voor piano, speelde de pianopartij innieuwe ensemblestukken en trad op voor vooraanstaande componisten als William Bolcom, ReinhardFebel en Ned Rorem.

Aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde zij bij Naum Grubert, aan de Universität MozarteumSalzburg bij Andreas Groethuysen en Pavel Gililov en aan het Curtis Institute of Music bij GaryGraffman en Leon Fleisher. Voordien studeerde zij aan The Juilliard School of Music waar zij opvijftienjarige leeftijd werd aangenomen in het University Programme. Belangrijke docenten waren verderRuth Slenczynska, Yoheved Kaplinsky en Arkady Aronov. Masterclasses volgde Vivianne vanlegendarische pianisten als Alicia de Larrocha, György Sándor, Claude Frank, Earl Wild, Boris Berman,Dmitri Bashkirov, Kirill Gerstein, Richard Goode, Robert McDonald, Menahem Pressler, Ferenc Rados enArie Vardi.

www.vivi-anne.com