Masterclass Petr Prause - Kamermuziek

zondag 16 december 2018, 14:00 - 17:00 uur
Sweelinckzaal, Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151
1011 DL Amsterdam

Openbare masterclass door prof. Petr Prause

Tijdens deze gratis toegankelijke openbare masterclass zal Petr Prause werken met enkele kwartetten die in opleiding zijn bij de NSKA (repertoire wordt t.z.t. bekend gemaakt).

De maandelijkse masterclassseries zijn een initiatief van de NSKA en het Conservatorium van Amsterdam binnen het partnerschap 'HBO Muziek'. De ongeveer tien masterclasses tijdens dit hele weekend zijn mogelijk dankzij ondersteuning vanuit de Stichting Doelwijk.

Petr Prause werd geboren in Ostrava (Tsjechië) en studeerde achtereenvolgens aan de Academie voor Schone Kunsten in Praag (bij o.a. het Smetana Kwartet), de International Menuhin Music Academy (Zwitserland) en de Guildhall School of Music and Drama (London). Parallel aan een wereldwijde carrière als solist, doceerde Prause aan het conservatorium van Praag en was hij aanvoerder van het Praags Radio Symfonieorkest. Sinds 1997 maakt Petr Prause deel uit van het vermaarde Talich Kwartet. Daarnaast is hij als artistiek leider van de International Chamber Music Studio verantwoordelijk voor het kamermuziek-onderwijs binnen het Royal Northern College of Music (Manchester).

Petr Prause was voor het eerst te gast bij de NSKA in maart 2018 toen hij de zieke Lukas Hagen op het laatste moment op een zeer kundige wijze verving. De NSKA is daarom verheugd dat Petr Prause in december 2018 wederom een masterclassweekend verzorgd.

Delen