Keep an Eye - The Records

Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam

Keep an Eye The Records helpt bands bij hun start in de muziekwereld. Met optredens van Tempera!, O.W.A.L. en How Town

Tijdens deze awardshow winnen drie beginnende bands een volledig gefinancierde cd-productie ter waarde van 10.000 euro. De winnaars worden geselecteerd uit acht finalisten die eerder die dag voor de jury spelen in de Amsterdam Blue Note zaal van het Conservatorium van Amsterdam. Deze finalisten werden gekozen op basis van inzendingen van jazzalumni van de Nederlandse conservatoria.

Naast de bekendmaking van de winnaars van de 2017-editie van The Records vinden deze avond tevens de cd-presentaties plaats van de winnaars van de 2016-editie: How Town (Lennart Heyndels, contrabas en composities; Sarah Klenes, Elina Silova en Laura Polence, zang; Matiss Cudars, gitaar); Trempera! (Bruno Calvo, trompet; Lluc Casares, tenorsaxofoon/basklarinet; Xavi Torres, piano; Giuseppe Romagnoli, bas; Joan Terol, drums) en O.WA.L. ((Otherwise We Are Lost): Rémi Ploton piano/live electronics, Charley Rose, altsaxofoon; Louis Navarro, contrabas; Samuel Mastorakis, vibes en Tancrède D. Kummer, drums). Presentatie: Co de Kloet.

Keep an Eye The Records is een project van de Keep an Eye Foundation. De Keep an Eye Foundation werkt samen met kunstvakopleidingen in heel Nederland en daarbuiten. De particuliere stichting zet zich in om jonge studerende muzikanten/kunstenaars te helpen bij de start van hun loopbaan. Met The Records beoogt de Keep an Eye Foundation jaarlijks een aantal cd-producties van startende bands in Nederland financieel te ondersteunen.