Veelgestelde vragen: studie

Worden de lessen alleen in het Nederlands gegeven?
Nee. Tijdens individuele lessen wordt er Nederlands of Engels gesproken en het merendeel van de theorievakken wordt ook in het Engels gegeven.

Hoeveel bedraagt het collegegeld?
Zie onder Collegegeld. Voor alle vragen betreffende collegegeld kunt u contact opnemen met Bureau Inschrijving, Jodenbreestraat 3, telefoonnummer: 020-5277734, bi@sb.ahk.nl.

Wat zijn de kosten voor contractonderwijs?
De kosten van contractonderwijs verschillen per persoon. Het cursusgeld kan pas worden vastgesteld als je weet welke vakken je gaat volgen en hoeveel lesuren je eraan gaat besteden.

Contactpersoon contractonderwijs klassiek: Will Jansen
Contactpersoon contractonderwijs Jazz: Bram Strijbis

Wanneer krijg ik mijn rooster?
Het rooster wordt uitgereikt op de eerste dag van het nieuwe schooljaar in september. Tijdens de zomervakantie ontvang je al wel informatie van het Servicebureau van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zorg ervoor dat wij een juist adres van je hebben!

Kan ik werken naast mijn studie?
In principe wordt er van je verwacht dat je vijf dagen per week beschikbaar bent om lessen te volgen.

Kan ik naast de conservatoriumstudie nog een andere studie volgen, bijvoorbeeld op de universiteit?
Er zijn inderdaad studenten die een conservatoriumstudie combineren met de universiteit. Maar het blijkt lastig te zijn, omdat je twee voltijdstudies moet combineren. Het gaat vaak mis omdat lessen/colleges op hetzelfde tijdstip plaatsvinden, maar het is ook zwaar om het nodige huiswerk voor beide studies bij te houden. Voor een voltijdstudie staat veertig uur tijdsinvestering per week en die tijd heb je op het conservatorium ook wel nodig. Uiteraard speelt je studiekeus ook een rol; muziekwetenschap heeft bijvoorbeeld veel te maken met een conservatoriumstudie, dan zou je voor sommige vakken vrijstelling kunnen krijgen.
Kortom: het is niet gebruikelijk en ook niet aan te raden om twee studies tegelijkertijd te volgen.

Is het mogelijk de vooropleiding te combineren met een andere studie?
Ja.  De lessen van de vooropleiding nemen niet meer dan vier à vijf uur per week in beslag en zijn over het algemeen aan het einde van de dag ingeroosterd. Voor de klassieke vooropleidingstudenten bestaat ook de mogelijkheid de lessen op zaterdag te volgen.

Beschikt het conservatorium over eigen huisvesting/studentenkamers?
Nee. Klik hier voor meer informatie over studentenhuisvesting.

Kan ik mijn studie ook halverwege het studiejaar (bijvoorbeeld in januari) starten?
Nee, dit is niet mogelijk. Alle studies aan het conservatorium starten in september.

Delen