Aanmeldingsprocedure

Voor het kunstvakonderwijs geldt een andere aanmeldingsprocedure dan voor de overige opleidingen in het hoger onderwijs. Je meldt je in eerste instantie aan bij de opleiding zelf. Vervolgens doe je toelatingsexamen. Pas als je tot de opleiding bent toegelaten, kun je je inschrijven. Inschrijven doe je via Studielink.

Aanmeldformulieren

 

Aanmeldformulier

 

 

Deadlines voor aanmelding

 

Het aanmeldformulier voor het toelatingsexamen dient vóór de deadline ingevuld te zijn ontvangen door het studiesecretariaat van het Conservatorium van Amsterdam (CvA).

In het formulier dienen in ieder geval de volgende documenten te worden geüpload:

  • kopie(ën) van behaalde diploma's
  • een kopie van de persoonsgegevens uit het paspoort
  • een IELTS- of TOEFL-taalvaardigheidscertificaat (alleen voor niet-Nederlands- en niet-Engelstalige kandidaten, klik hier)
  • een beknopte levensbeschrijving; (let op: voor DNOA-aanmeldingen is er een verplicht format, klik hier)
  • opnamen; raadpleeg de toelatingseisen bij het hoofdvak van jouw keuze. 

Beschikbaarheid

De bachelor- en masteropleidingen van het Conservatorium van Amsterdam zijn fulltime studies en vereisen een overeenkomstige beschikbaarheid.

Studiekeuzecheck

Als je een bachelor in het hoger onderwijs gaat volgen, heb je recht op een studiekeuzecheck om te bekijken of de opleiding van je keuze ook echt bij je past. Hiervoor dien je je vóór 1 mei in te schrijven bij de opleiding.
Voor de opleidingen van het Conservatorium van Amsterdam geldt deze regeling niet omdat tijdens de selectieprocedure al wordt getoetst of je geschikt bent voor de opleiding. Je schrijft je daarom pas in nadat je door de opleiding bent toegelaten. Dit kan ook na 1 mei zijn.

Studiefinanciering

Kijk op www.duo.nl voor alle informatie.

Meer over

 

Toelating

 

 

Engelse taaltest

 

Delen