Aanmeldingsprocedure

Voor het kunstvakonderwijs geldt een andere aanmeldingsprocedure dan voor de overige opleidingen in het hoger onderwijs. Je meldt je in eerste instantie aan bij de opleiding zelf. Vervolgens doe je toelatingsexamen. Pas als je tot de opleiding bent toegelaten, kun je je inschrijven. Inschrijven doe je via Studielink.

Aanmeldformulieren

Let op: voor AEMA, AEMA Hybrid en de Young Pop Academy is er een apart aanmeldformulier. Kandidaten voor deze opleidingen hoeven alleen dit formulier in te vullen. Kandidaten voor de overige opleidingen vullen het andere formulier in. 

 

Aanmeldformulier AEMA, AEMA Hybrid en Young Pop Academy

 

 

Aanmeldformulier overige opleidingen

 

 

Deadlines voor aanmelding

 

Het aanmeldformulier voor het toelatingsexamen dient vóór de deadline ingevuld te zijn ontvangen door het studiesecretariaat van het Conservatorium van Amsterdam (CvA).

In het formulier dienen de volgende documenten te worden geüpload:

  • kopie(ën) van behaalde diploma's
  • een kopie van de persoonsgegevens uit het paspoort
  • een IELTS- of TOEFL-taalvaardigheidscertificaat (alleen voor niet-Nederlands- en niet-Engelstalige kandidaten, klik hier)
  • een beknopte levensbeschrijving
  • opnamen; raadpleeg de toelatingseisen bij het hoofdvak van jouw keuze. 

Stuur de eventueel niet geüploade documenten vóór de deadline van jouw studierichting per e-mail naar cva-studadmin@ahk.nl

of per post naar:

Conservatorium van Amsterdam
t.a.v. studiesecretariaat
Oosterdokskade 151
1011 DL Amsterdam

Let op: vermeld op de envelop je naam en voor welke afdeling (klassiek, oude muziek, jazz, pop, docent muziek) en welk instrument de documenten bestemd zijn!

Formulieren die na de deadline binnenkomen, worden in principe niet meer in behandeling genomen. Twee weken voorafgaand aan de toelatingen worden de uitnodigingen verstuurd. Een toelating kan dan niet meer worden verzet! Slechts in bijzondere gevallen wordt hierop een uitzondering gemaakt; bij ziekte dient een doktersverklaring te worden overlegd.

Beschikbaarheid

De bachelor- en masteropleidingen van het Conservatorium van Amsterdam zijn fulltime studies en vereisen een overeenkomstige beschikbaarheid.

Studiekeuzecheck

Als je een bachelor in het hoger onderwijs gaat volgen, heb je recht op een studiekeuzecheck om te bekijken of de opleiding van je keuze ook echt bij je past. Hiervoor dien je je vóór 1 mei in te schrijven bij de opleiding.
Voor de opleidingen van het Conservatorium van Amsterdam geldt deze regeling niet omdat tijdens de selectieprocedure al wordt getoetst of je geschikt bent voor de opleiding. Je schrijft je daarom pas in nadat je door de opleiding bent toegelaten. Dit kan ook na 1 mei zijn.

Studiefinanciering

Kijk op www.duo.nl voor alle informatie.

Meer over

 

Toelating

 

 

Engelse taaltest

 

Delen