Srdjan Ivanovic Blazin' Quartet wint Dutch Jazz Competition 2008

Gepubliceerd op

Kwartet creëert een nieuwe sound op basis van jazz, traditionele ritmes en melodieën uit de Balkan en elektronica

Het Srdjan Ivanovic Blazin Quartet heeft op het North Sea Jazz Festival 2008 de Dutch Jazz Competition 2008 gewonnen. De jury, bestaande uit o.a. Philip Catherine, Yuri Honing en Bart Suer, verkoos het Srdjan Ivanovic Quartet op grond van het originele, organische, meest vrije en overtuigende (samen-)spel met voldoende ruimte voor improviatie. Opvallend was dat de bassist van het kwartet Mihail Ivanov al tijdens de halve finale de NORMA Prijs Beste Solist 2008 had gewonnen. De jury loofde het ogenschijnlijk gemak en de fabuleuze techniek waarmee Mihail Ivanov het soms complexe groepsgeluid door zijn frisse partijen op een aanstekelijk en swingende manier tot een geheel weet te verweven.

Het Srdjan Ivanovic Blazin' Quartet creëert een nieuwe sound op basis van jazz, traditionele ritmes en melodieën uit de Balkan en elektronica. Zij maken daarbij dankbaar gebruik van de verschillen in achtergrond en ervaring van de groepsleden: Alex Simu (Roemenië), tenorsax en klarinet;  Michael Rorby (Zweden), trombone; Mihail Ivanov (Bulgarije), bas en Srdjan Ivanovic (Bosnië), drums. Drie van de vier leden zijn afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam; Alex Simu studeert nog aan het CvA.

 

Het Srdjan Ivanovic Blazin Quartet neemt een gevarieerd prijzenpakket mee naar huis, bestaande uit de bekostiging van meerdaagse cd-opnamen in een studio naar keuze, deelname aan een tournee langs essentiële Nederlandse podia, een optreden tijdens het North Sea Jazz Festival 2009 en deelname aan de EBU European Jazz Competition 2009.

Delen