CvA eert zijn wereldberoemde alumnus

Haitink leidt het Boston Symphony Orchestra en Christianne Stotijn in ziijn Matthäus-debuut, foto Michael J. Lutch

Gepubliceerd op

Grote Zaal in het nieuwe gebouw vernoemd naar Bernard Haitink

Het Conservatorium van Amsterdam vernoemt de Grote Zaal in het nieuwe gebouw naar zijn beroemde oud-student Bernard Haitink, zo maakte directeur Hans van Beers op 31 maart jl. bekend.
Bernard Haitink studeerde af als, zoals hij zelf zegt, niet al te begenadigd violist aan het toenmalige Amsterdamsch Conservatorium. Inmiddels behoort hij tot de wereldtop van dirigenten en leidt hij de belangrijkste symfonieorkesten van de wereld.

Bernard Haitink heeft laten weten hiermee even verguld als verlegen te zijn en is voornemens binnen de mogelijkheden van zijn agenda op enige termijn in de zaal te dirigeren. Het conservatorium is er trots op dat zijn beroemde alumnus bereid is zijn naam te verlenen aan de nieuwe Grote Zaal, evenals de drie andere zalen een 'geschenk aan de stad'.

Onlangs nog vierde Bernard Haitink triomfen in Boston met zijn debuut-uitvoering van Bachs Matthäus Passion, waarin ook oud-studente Christianne Stotijn zong, zie foto.