Dutch Classical Talent Award voor Joost Willemze

Gepubliceerd op

Alumnus Joost Willemze, harp, heeft op 28 mei jl. in TivoliVredenburg de Dutch Classical Talent Award gewonnen. Het Dianto Reed Quintet, bestaande uit alumni van het CvA, won de Publieksprijs.

In de finale stonden ook contrabassiste Sasha Witteveen, vierdejaars bachelor, met haar twintig jaar de jongste finalist ooit, en het duo Dulfer en Witteveen, bestaande uit Deborah Witteveen, saxofoon, alumna, en fagottist Thomas Dulfer. Daarmee had deze editie een ‘all-CvA’-tintje!

Dutch Classical Talent Tour & Award
Dutch Classical Talent – Tour & Award is een talentontwikkelingstraject van achttien maanden voor jonge musici die studeren of afgestudeerd zijn aan een van de Nederlandse conservatoria. Een vakjury benoemt na twee auditieronden vier solisten, duo’s of ensembles tot finalisten. De vier gekozen finalisten doorlopen vervolgens het DCT Tour & Award-traject: een coachingsprogramma waarin alle ruimte is voor persoonlijke en muzikale ontwikkeling, een tour langs twaalf Nederlandse concertzalen en als afsluiting een finale waarin de finalisten strijden om de DCT Award en de Publieksprijs.

Delen