Pianotrio in Residence | Busch Trio 

15, 16 en 17 januari 2024 - masterclasses en concerten

Van 15 t/m 17 januari 2024 is het wereldberoemde Busch Trio Pianotrio in Residence op het Conservatorium van Amsterdam voor kamermuziekmasterclasses met het accent op pianotrio en concerten. Het Busch Trio bestaat uit pianist Omri Epstein, violist Mathieu van Bellen - tevens hoofdvakdocent viool aan het CvA - en cellist Ori Epstein.

Programma

15 januari  

 • 10.00 uur Sweelinckzaal 
  masterclass door het Busch Trio
 • 16.30 uur Bernard Haitinkzaal
  openingsconcert door het Busch Trio

16 en 17 januari  

 • tijd en locatie n.t.b.
  individuele masterclasses door de leden van het trio

17 januari  

 • 15.30-16.30 uur Sweelinckzaal
  slotconcert door deelnemers aan de masterclasses 

Informatie en aanmelden

Informatie 
Kees Koelmans 
kees.koelmans@ahk.nl 

Aanmelden voor 8 december 
Clara Brons
clara.brons@ahk.nl 

Busch Trio

Het Busch Trio is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toonaangevend pianotrio. Mathieu van Bellen (viool), Ori Epstein (cello) en Omri Epstein (piano) ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan de Royal College of Music in Londen. Ze werden vrienden en het duurde niet lang voor ze onafscheidelijk waren. 

Het Busch Trio is in de eerste plaats vernoemd naar Mathieu’s viool, een ‘ex- Adolf Busch’ G.B. Guadagnini (Turijn, 1783), maar ook naar Adolf Busch, het lichtende voorbeeld voor het jonge trio. In 1935 maakte violist Adolf Busch samen met pianist Rudolf Serkin (en cellist Hermann Busch een legendarische opname van het Pianotrio in Es groot van Schubert, een van de belangrijkste composities voor trio en een vast onderdeel van het repertoire van het Busch Trio.

Hoewel het Busch Trio niet strikt tot de oude-muziekbeweging behoort, spelen de musici wel op darmsnaren. Daar hebben ze voor gekozen omdat darmsnaren een andere articulatie en een beter geluid voortbrengen. Dat effect kan op stalen snaren niet bereikt worden vanwege de hogere druk die ze vereisen. 

Sinds de oprichting in 2012 heeft het Busch Trio regelmatig opgetreden op de belangrijke concertpodia en festivals in Europa. Ze hebben prestigieuze prijzen in de wacht gesleept, zoals de Kersjesbeurs en de Ensembleprijs op het Mecklenburg-Vorpommern Festival. Voor het label Alpha Classics heeft het trio de complete werken van Dvorák en Schubert opgenomen. 

Meer over het Busch Trio

Delen