Classical - Mystiek en Minimal, CvA Symfonieorkest

zaterdag 01 april 2023, 16:00 - 17:00 uur
Stadsgehoorzaal Leiden
Breestraat 60
2311 CS Leiden

Wat is de zin van het leven? Die vraag stelt de solotrompet in Ives’ The Unanswered Question. Meer mystiek vinden we in John Adams’ Harmonielehre – de titel is een knipoog naar het gelijknamige boek van Arnold Schönberg uit 1911. In dit werk vol surrealistische dromen combineert Adams laatnegentiende-eeuwse chromatische harmonieën met de compositietechnieken van minimal music. De climax in het tweede deel is een echo van de dissonante ‘schreeuw’ in Mahlers Tiende symfonie.

Dirigent Ryan Bancroft komt met dit concert als het ware weer even thuis. Hij studeerde in 2017 af aan de Nationale Master Orkestdirectie, een gezamenlijke opleiding van het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Sindsdien maakt hij succesvol carrière: hij is chef-dirigent van het BBC National Orchestra of Wales en vanaf seizoen 2023-2024 ook van het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Stockholm.

Programma
Charles Ives - The Unanswered Question
John Adams - Harmonielehre 
 Béla Braack en Jasmine Karimova - GROWTH

Info & tickets

Delen