Jazz - Concert ft. Oleg Prilutskiy Quintet

vrijdag 31 maart 2023, 20:00 - 21:00 uur
Rosa Spierhuis
Esseboom 2
1251 CP Laren

Over de voorstelling

Oleg Prilutskiy is een jonge (jazz)trompettist, componist en arrangeur uit Rusland. Sinds 2019 woont hij in Amsterdam en is hij actief in de Nederlandse jazzscene. Hij speelt o.a. met ensembles als Peter Beets New Big Band, Guus Tangelder Big Band and Bop This.

Jazz Kwintet

Gedurende zijn studie aan het conservatorium van Amsterdam startte Oleg zijn eigen kwintet. Met dit kwintet presenteert hij zijn muzikale ‘kijk op’ de 20e-eeuwse jazz zoals de cool-jazz, post-bop, hedendaagse jazz. Deze stijlen worden verwerkt in o.a. eigen composities en deze worden gecombineerd met impressionistische elementen, improvisatie, en invloeden vanuit de klassieke muziek. Het afgelopen jaar heeft dit kwintet een debuutalbum opgenomen welke binnenkort zal verschijnen.

Bezetting

  1. Oleg Prilutskiy – flugelhorn, trompet
  2. Marios Charalambous – tenorsaxofoon
  3. Joy Shechter – piano
  4. Ton Felices – contrabas
  5. Chen Har-Even – drums

Meer informatie

Delen