Pop - Bongloard + TAPE TOY

donderdag 23 februari 2023, 20:00 - 21:00 uur
Cinetol
Tolstraat 182
1074 VM Amsterdam

Bongloard

Je kent dat tergende gevoel misschien: dat je helemaal ten einde raad bent. Het enige wat je kunt doen is die nucleaire explosie boven je hoofd simuleren als uitdrukking van complete chaos. Bongloard is daar een verlengstuk van en bestaat uit (voormalige) leden van FFOOSS en Palmsy, die beide de Popronde al eens eerder inpakten. Het trio maakt met dezelfde geestdrift messcherpe noise-punk en garagerock, wat je op 23 februari in Cinetol kunt ervaren.

TAPE TOY

TAPE TOY maakt frisse, 90’s geïnspireerde, grunge-pop liedjes die je laten dansen en zweten. Het is een snelvoetige band die afwisselt tussen luchtige pop en scherpe rock. Toch laten ze ook steeds meer serieuze kanten zien in de teksten van hun muziek.
Met de opnames van de EP die in 2023 uit zal komen en shows in het vooruitzicht, gaat TAPE TOY terug naar waar ze ooit begonnen zijn: met z’n vieren in een kleine oefenruimte, de versterkers luid en spelen tot ze erbij neer vallen.
Zo zegt 3voor12 over het Debuutalbum van TAPE TOY:

‘We kenden TAPE TOY als vrolijke band: van Tuil zong over FOMO en dergelijke jongvolwassen problematiek in wat ze zelf ‘bubble grunge’ noemen. Stevige gitaarmuziek met een knipoog en af en toe een synthesizer. Maar rampjaar 2020 veroorzaakte een verschuiving in de thematiek van de band: ‘Daar zat ik dan, met een dubbel gebroken hart, met beide benen in een rouwproces op een kamer van vier bij vier meter.’ Zegt Roos. ‘Ik móest er over schrijven.’ Honey, WTF, het Debuutalbum van TAPE TOY dat in februari is verschenen, gaat daarover.’

-INFO-
Datum | 23 februari
Deuren | 20:00
Aanvang | 20:30
Tickets | €12,50
Facebook-event | link
Deel dit programma: https://cinetol.nl/events/bongloard-tape-toy/

Tickets en info

Delen