Pop | Pip Blom + Parker Fans

donderdag 07 december 2023, 19:30 - 22:00 uur
Melkweg
Lijnbaansgracht 234a
1017 PH Amsterdam

Pip Blom is een viertal uit Nederland met internationale faam. Met een energieke podiumpresentatie waar het spelplezier vanaf spat en liedjes die als oorwurmen in je hoofd blijven hangen, stond de indierockformatie al op festivals van Best Kept Secret (Nederland) tot Glastonbury (Engeland) tot Iceland Air (IJsland) en vulde de band zalen van Groningen (Vera) tot London (100 Club) tot New York (Mercury Lounge).

Al sinds de oprichting in 2016 wordt de groep niet alleen lovend door het publiek, maar ook enthousiast door de media onthaald. Dat was zowel het geval bij debuutalbum Boat uit 2019 als bij opvolger Welcome Break in 2021. Zo gaf de Volkskrant dat album vier sterren, net als de Britse NME: “An effort that fizzes with confidence and self-belief.” XS Noize ging een stap verder: “Welcome Break is one of the best records of the year. Don’t Sleep on it. (10/10)”

Inmiddels is de eerste single van het najaar 2023 te verschenen derde album ook al weer verschenen. 'Tiger' belandde al in de eerste week op de playlists van 3FM en KINK en werd ook onmiddelijk in Engeland, Duitsland en de V.S. door radiostations opgepakt. 'Tiger' geeft een goede inkijk in de nieuwe richting van Pip Blom. Gebleven zijn de catchy popsongs met een twist, maar waar het oude materiaal helemaal op gitaren dreef, spelen nu ook synthesizers, samples en computers een rol. Een nieuwe sound, zonder de aantrekkingskracht en kenmerken van de oude te verliezen. 

Support: Parker Fans
Voorafgaand aan Pip Blom zal indiepopduo Parker Fans (studenten van de Popopleding van het CvA), dat zich laat inspireren door punkmuziek en rauwe esthetiek, de zaal opwarmen. Gezamenlijk afkomstig uit de bands Personal Trainer, Teddy's Hit en Bob uit Zuid, zijn ze de ideale aftrapper van de avond!

Zie voor meer informatie en tickets hier.

Delen