Jazz | 12 Hours of Jazz

zaterdag 02 december 2023, 12:00 - 23:59 uur
Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151
1011 DL Amsterdam

Twaalf uur non-stop jazz door meer dan negentig bands van Junior Jazz College-, bachelor- en masterstudenten van het CvA. Van traditionele jazz tot avant-garde, van Braziliaans tot Javaanse gamelan, van solo- en duo-optredens tot bigband. Bebop, cool jazz, west coasteast coasthardbop, Afro-Amerikaans, souljazz, free jazz, fusion en neobop: een breed scala aan stijlen, tradities, instrumentaties, nieuwe genres en ontdekkingen klinkt op de zes podia van het CvA, de CvA Blue Stage, de Bernard Haitinkzaal, de Sweelinckzaal, de Ensemblezaal, de Theaterzaal en de Studio.

We zijn ervan overtuigd dat jazz een manier is om naar elkaar te luisteren, elkaar beter te begrijpen, te motiveren en al musicerend onverwachte wegen in te slaan,’ zegt Joachim Junghanss, adjunct-directeur en hoofd Jazz van het CvA.‘Daarom bieden we onze studenten en iedereen die van jazz houdt een festival waarin de persoonlijke en inclusieve zoektocht naar muzikale en artistieke excellentie centraal staat en onze jazzmusici zich ten volle kunnen ontwikkelen als high-end instrumentalisten, componisten en bandleiders.

Toegang gratis.

Bekijk hier​​​​​​​ het volledige programma.

Delen