Masterclass Strijkkwartet

Saturday 25 April 2020, 14:00 - 16:00 uur
Sweelinckzaal, Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151
1011 DL Amsterdam

De maandelijkse masterclasses zijn een onderdeel van het partnerschap tussen het Conservatorium van Amsterdam en de NSKA.

Eberhard Feltz werd geboren in Kaliningrad en studeerde viool in Berlijn en St. Petersburg. Hij schoof kansen als solist en kamermusicus terzijde ten faveure van een toegewijde carrière als pedagoog. Feltz is sinds 1963 verbonden aan de Hochschule für Musik 'Hanns Eisler' in Berlijn, van 1985 tot 2002 als professor Viool en Kamermuziek. Ook internationaal is hij een veelgevraagd docent. Feltz is mentor van talrijke solisten en kwartetten, waaronder het Vogler, Kuss, Faust, Rubens, Atrium, Calder en Ebène.

Sinds vele jaren is Feltz een graag geziene en gewaardeerde gast bij de NSKA. Hij verzorgt twee masterclass-series per studiejaar.

Delen