Band Masterclass Jazz

Thursday 2 April 2020, 14:00 - 16:00 uur
Amsterdam Blue Note, Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151
1011 DL Amsterdam

LET OP: Naar aanleiding van de laatste RIVM maatregelen is deze masterclass afgelast
PLEASE NOTE: Due to the latest RIVM measures this masterclass has been canceled


Pablo Held Trio & Nelson Veras (gitaar)
Nelson Veras (gitaar), Pablo Held (piano), Robert Landfermann (bas), Jonas Burgwinkel (drums)

Pablo Held, jarenlang hét aanstormende pianotalent uit Duitsland, kreeg de internationale aandacht die hij verdiende met het in 2015 verschenen album The Trio Meets John Scofield. Zijn trio oogstte lof voor hun strakke, vloeiende samenspel, dat zich in de jaren daarna nog verder ontwikkelde, onder meer richting klassieke muziek.

Dit voorjaar verschijnt hun elfde album, opnieuw een samenwerking met een gitaarheld, namelijk Nelson Veras. Deze Braziliaanse akoestische gitarist werd al de hemel in geprezen door beroemde collega’s als Pat Martino en Lionel Loueke. ‘Ik luister al jaren naar Nelsons platen’, zegt Pablo Held. ‘Hij is een volmaakte musicus die duidelijke roots heeft, maar voor wie de sky de limit is.’

Vandaag artist in residence op het Conservatorium van Amsterdam!

‘It is as if they play as one’ (London Jazz News over het Pablo Held Trio).

 

Delen