Masterclass NSKA / Lukas Hagen

Sunday 9 February 2020, 14:00 - 17:00 uur
Bernard Haitinkzaal, Conservatorium van Amsterdam

De maandelijkse masterclasses zijn een onderdeel van het partnerschap tussen de NSKA en het Conservatorium van Amsterdam.

Lukas Hagen (viool) studeerde aan het Mozarteum in Salzburg bij Helmut Zehetmair en aansluitend bij Gidon Kremer, Nikolaus Harnoncourt en Walter Levin. Hij is leider van het Chamber Orchestra of Europe, speelt in het Serapion Ensemble, soleerde tijdens de Salzburg Mozart Week en het Salzburg Festival en is professor aan het Mozarteum Salzburg. Als primarius van het Hagen Kwartet – dat hij oprichtte met zijn zus en twee broers – speelt Lukas op alle belangrijke podia ter wereld. Het kwartet won de competities van Portsmouth en Evian en staat onder exclusief contract bij Deutsche Grammophon. Met zijn Nederlandse vrouw richtte hij nog het „Hagen Open Festival” op, op kasteel Burg Feistritz in de buurt van Wenen.

Lukas Hagen was voor het eerst te gast bij de NSKA in april 2019 en wij zijn blij om hem weer in ons midden te hebben.