Monteverdidagen 2020

Saturday 22 February 2020, 13:20 - 18:00 uur
TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht

Doen de kille winteravonden u verlangen naar een warm oudemuziekbad? Dankzij ons minifestival hoeft u het niet tot de zomer uit te zingen. We presenteren, nu niet alleen in Utrecht en in Amsterdam maar ook in Groningen, een topselectie van concerten rond een mythische grootheid uit de barok. Ditmaal komen de lauweren toe aan Claudio Monteverdi: de geniale schepper van een repertoire dat zich tegelijk op het hoogtepunt van de renaissance en aan de dageraad van de barok situeert.

Struin door Venetië aan de hand van Eva Saladin, ontdek met Fred Jacobs de mooiste luitmuziek, of waan u in het idyllische Mantua met Le Nuove Musiche. Krijn Koetsveld vertelt u in zijn gratis toegankelijke lezing alles wat u maar over Monteverdi wilt weten. Met een Vespro per San Giovanni Battista martire, samengesteld uit de Selva morale e spirituale – het muzikale zelfportret van Monteverdi –, zwaait Cantar Lontano de feesteling uit. De MonteverdiDag: onze tip tegen een winterdip!

13.20  Sofia Pedro (sopraan), Kristy van Dijk (blokfluit), Luís Tasso Athayde Santos (dulciaan), Irene González Roldán (klavecimbel)
17.20  Mariela Flores (sopraan), Irene Sorozábal (alt), Gabriel Belkheiri (tenor), Juan Vizán (bas) 
Presentatie: Beitske de Jong

Download hier het volledige programma van de MonteverdiDagen in Groningen, Utrecht en Amsterdam.

Delen