Rough Diamonds Round Midnight

Saturday 15 February 2020, 22:30 - 23:30 uur
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam

gratis entree/ free entrance

Siebren Smink’s latest project ‘Areia’ plays what he calls, fairytale jazz. It is musical narrative that opens up a world of wonder. The unusual lineup of guitar, piano, tenor saxophone and trumpet creates space for new colors and new ways of playing together. Siebren’s compositions lean towards a classical approach with lyrical melodies.Together with lots of room for improvisation the result becomes beautiful sound stories.

Siebren Smink: guitar
Adrian Moncada: piano
Hristo Goleminov: tenor sax
Antonio Glazkov: trumpet

Siebren Smink’s nieuwste project ‘Areia’ speelt wat hij noemt fabel-jazz. Muzikale vertellingen die een wereld van verwondering openen. De ongebruikelijke bezetting met gitaar, piano, tenorsaxofoon en trompet geeft ruimte aan nieuwe muzikale kleuren en nieuwe manieren van samenspel. Siebren’s composities neigen naar klassiek met lyrische melodieën. Er is veel ruimte voor improvisatie en het resultaat is een prachtig klankverhaal.

---
Het Bimhuis biedt regelmatig een podium aan de jonge jazztalenten van het Conservatorium van Amsterdam. In een bijzondere samenwerking presenteren het Conservatorium van Amsterdam en het Bimhuis de serie Rough Diamonds Round Midnight, waarin de meest prominente studenten van het conservatorium optreden in de grote zaal van het Bimhuis.

Delen