Sweelinck Barokorkest - Dialoghi Musicali

vrijdag 13 november 2020, 12:30 - 13:30 uur
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam

Sweelinck Barokorkest onder leiding van Benny Aghassi speelt instrumentale muziek uit de 17e eeuw

Toegang gratis

In dit programma neemt het Sweelinck Barokorkest o.l.v. Benny Aghassi  u mee naar muziek uit 17e-eeuws Duitsland en Italië. Dit is de periode waarin instrumentale vormen zoals sonate en canzona gestalte begonnen te krijgen. U hoort werk in de stijl van de Venetiaanse school uit de overgang van Renaissance naar Barok. Een prachtige combinatie van verschillende klankkleuren door blokfluiten, violen, dulcianen en trombones geven een idee van de manier waarop het idioom van instrumentale muziek zich begon te vormen. 

De toegang voor dit concert is gratis. In verband met de Coronavoorschriften is inschrijven verplicht. Hiervoor kunt u het formulier onderaan deze pagina gebruiken.

 

Delen