EUT & 45acidbabies @ Rotown Rotterdam

Saturday 21 December 2019, 21:00 - 22:30 uur

Voor fans van: Beck, The Cardigans / Metric, Sleigh Bells
Zaal open: 21.00 uur. Aanvang: 21.15 uur.
Entree: €12,50 (incl servicekosten)
Klik hier voor tickets 
Facebook event

Het maakt niet uit hoe oud je bent, iedereen droomt weleens verzuchtend naar de dagen waarin je nog kind was, toen de dagelijkse realiteit slechts het beginpunt was van jouw tomeloze fantasie. Vanavond twee bands die dus precies dat gevoel van onsterfelijkheid en eeuwige jeugd opwekken: EUT en 45ACIDBABIES.

De speelse indiepop van EUT blijft onvergankelijk in de jeugdige onbezonnenheid. De band rondom zangeres Megan de Klerk schrijft oorwurm na oorwurm: liedjes als Supplies en Bad Sweet Pony worden in zowel binnen als buitenland opgepikt. EUT is zo’n band die altijd klinkt alsof je ze voor de eerste keer hoort, geen wonder dat ze de wereld in hoog tempo aan het veroveren zijn!

De schizoïde electrofunk/indiepunk van 45ACIDBABIES is net als EUT verschrikkelijk catchy, een tikkeltje fout en bovenal too cool for school. De band stoeit met vreemde geluiden als een kat met een bal garen: omlaag gepitchte vocalen, valse VHS gitaren en zeurende synths scheppen een wonderbaarlijk geheel. Om maar te zwijgen over de vaak bizarre podiumaankleding.

Delen